PETRONAS Education Sponsorship Award

Dayana Zahari | Monday, June 27, 2011 | 9Comments |
Hari Jumaat lepas Dayana dengan Hajar bertolak to Tronoh, Perak sebab dapat invitation last minute jugak from Petronas, to UTP sebab ada Sponsorship Award Ceremony,

Kitorang naik ETS around 11.50am from KL Sentral pastu turun kat Batu Gajah,
haha, excited sangat first time naik train, yang laju and on time pulak tu ETS ni,
masa pergi ni kitorang naik Silver Class ETS. Ada a few stops ETS ni sebelum sampai kat Ipoh Sentral.
Yang bestnya ETS ni selesa and laju! Untuk Silver Class haritu Dayana nampak sampai 120+km/h.
Haha, kalau atas Lebuhraya Utara-Selatan, errr boleh ke bawak selaju tu? Dahla ada gaung gak kadang-kadang. Pastu naik ETS ni tak rasa pun kalau naik bukit ke apa ke, rasa flat je. Bestlah, better kot dari naik bas, sebab bersih then air-conditioned thoroughly.

Sampai kat Batu Gajah, Kak Soleha, ex-student ayah Hajar amek kitorang,
kitorang duduk rumah akak yang sweet ni dua orang je, sebab Kak Nisa pergi camping, Kak Soleha pulak balik kampung. Dah rehat kejap, petang tu kitorang keluar Bandar Universiti Sri Iskandar, it's a very quiet town, nak jumpa taxi pun susah, alamatnya memang jalan kaki jelah, lagipun masa tu petang lagi.
Menunggu Adib punya lah lama, lepas maghrib baru Adib sampai padahal dari UTP 5 minit je, haha, tapi yelah kan, yang bermastautin kenalah solat maghrib dulu.
Malam tu Dayana dengan Hajar tengok cerita Anaconda, then dah ngantuk2, tidoo~

Esoknya bangun pagi, ex-student ayah Hajar jugak hantarkan kitorang pergi UTP,
Macam biasalah, lepas daftar je Petronas bagi breakfast,
Bab makan ni memang Petronas jaga betul, haritu masa EduQuest, masa Briefing kat KDU, and even now, sebelum event start je mesti ada breakfast, habis event pun mesti ada jugak, tak kira lah tea ke lunch ke, heheh, sebab tu pagi tu kitorang tak beli makanan , jimat :) !

Ceremony tu ok, yang bestnya sebab dah dapat jumpa in advanced siapa yang akan jadi mates kita kat sana nanti, at least tak la terkapai-kapai sangat, sebab duduk kat meja ikut course.
Then naik pentas, salam, pandang camera, turun. Daahh. Then tangkap gambar dalam group,
of course la media ada, yang kena interview, kategori orang yang kurang berkemampuan.
Yang lain duduk background, memeriahkan suasana.
Dengar speech Pn Juniwati VP Human Resource Petronas pun best sebab her speeches wasn't all according to her text, she gave her speech fluently, it was like all coming from her heart :) .
SAMURIAN B27 - Jeno, Hajar, Dayana, Adib

Matlamat utama nak pergi tangkap gambar pastu ronda-ronda dalam UTP dibawa oleh Adib.
Library UTP memang best, cantik sebab wall dia glass .

Konon baca buku :). 
Then Adib bawak kitorang jalan bangunan kejuruteraan dia, nampak banyak mesin mesin. Pastu terpikir balik, fuhh nasib tak amek engineering, tak minat kerja ngn mesin heheh :P . Tapi equipment2 dia dalam UTP tu memang awesome, I was kinda amazed.
Pastu kitorang jalan sampai Masjid Terapung UTP yang cantik tepi tasik tu, said goodbye and thanks to Adib, solat, pastu balik, off to Batu Gajah KTM Station.

Balik pun kitorang naik ETS, tapi yang GOLD CLASS, cehh haha.
Amik gold class pun sebab takut tak sempat nak catch the Silver Class one at 2.10pm.
Beza Gold dengan Silver Class ni hanyalah berapa banyak stops train tu buat. So kalau naik Silver Class amek masa dalam 2 jam 20 minit, kalau Gold Class 2 jam 10 minit sebab dia tak banyak stop,
tapi tambah RM 10 -_-' . Punyalah excited sebab Dayana ingat ada MEAL. Hehehe, makanan je suka an.
Tapi lagi atas daripada GOLD ada PLATINUM, yang tuuu, taktau :) hehe.
Alhamdulillah sampai KL Sentral, makan Secret Recipe kejap, pastu balik rumah :) .
Hasil pengembaraan?
Pengalaman + sijil .
Muehehe :) , macam tak percaya je.

9 comments:

  1. alaa asal dayana tak snap masjid terapung tu?teringin nak tgk duhhhh.btw gudluck!kat utp pun ada course finance eh??igtkan engineering saja.LOL

    ReplyDelete
  2. wow, pengembaraan yang berguna. :)

    ReplyDelete
  3. wah dayana...ehehhe..ronda2 pusing utp....hehe

    thniah2!!!

    ReplyDelete
  4. whoa,congrats dapat PETRONAS...

    students UTP sndirik x dpt..sobs :"(



    gudluck ea study:)

    ReplyDelete
  5. cngrates dayana !
    do the best oke ;)

    ReplyDelete
  6. congratulations dear.. :)
    all the best with ur study. :D

    ReplyDelete

Take some time and leave a comment, I greatly appreciate it.

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Dayana Zahari | Design by #KieraRashidDesign