Hello college life !

Dayana Zahari | Saturday, July 09, 2011 | 5Comments |
Assalamulaikum,
lamanya dah tak bercerita dekat sini :) .
Haaihh, rindu zaman free bila online and blogging dulu.
Hmm, but time runs and waits for no one. Is that even correct?
Whatever.

Malam ni malam Sabtu pertama kat sini, selalu balik daripada practice Choral Speaking + Hand Mime for Malam Kebudayaan  Melayu, dah pukul 10, balik je terus siap-siap nak tidur. Pernah jugak balik malam Rabu haritu, kemas-kemas, tukar susun atur bilik, maklumlah, dapat tingkat 16, takkan taknak belajar menghadap scenery kat luar ;) heheh. -Pastu sekarang dah terpaksa bawak table lamp sebab lampu tak cukup terang, haihh...

Masuk je KDU, minggu pertama terus ada practice until night untuk Malam Kebudayaan Melayu, yang bestnya, we have a chance to do Hand Mime yang sangat3 menarik, jarang kot jumpa :D . Best sangat, and as first timers, Mr Jaya Kumar said we are quite good ;) . Hee, puji diri sendiri sket. Choral speaking pulak, banyak yang kena buat sendiri, tapi ok la :), masa ni la nak kenal satu sama lain.
Yang sedihnya, practice amek masa sampai 23rd July, habis plan nak keluar tengok Harry Potter on the 16th, sedih sangat :( sebab dah janji. Tapi tak tau nk ckp cne dah, redha jelah kan.

Esok tak boleh keluar rumah, apa la agaknya nak buat dalam condo ni,
Sterling condominium,
facilities, and everything semua alright, sebab condo baru a few years je rasanya.
Nampaknye, susah la dah nak update macam-macam kat sini, hari-hari pun pasni mesti penat, dengan homework plus new subjects that I have to take up, so this early weeks kena lah focus betul-betul !

Just can't wait bila dah normal activities start as in like assignments semua, masa tu lah baru paham betul-betul life in college / pre-university, busy tu, kena lah jugak, kalau tak busy nanti taktau nak buat apa kan.
But I just hope, I have weekends to spare.


I have decided on taking Economics, Accounting, Physics and Maths.
As Maths is always compulsory to achieve an A for many universities, and then economics and accounting are very much related to my degree course that I should pursue which is Accounting and Finance.
I am very happy that I could continue Physics though and avoid Law and History. I prefer something to understand, rather than things to be memorized, so yeah, I hope this will be the best choice, insyaAllah :) .


First day waiting for the 8.15 a.m. bus to KDU UC . -pakai warna gelap sebab nak hand mime. haha. habis seminggu baju gelap je. tersimpan semua yang pink2 purple bagai :P . 
Lepas ni, kena bus 7.15 a.m. dah because of Economics class.

5 comments:

  1. waah dah masuk belajar eh.patutla blog sunyi sepi je dayana.gudluck eh!

    ReplyDelete
  2. wawawa...fighting!chaiyok2! ehhehe =)

    ReplyDelete
  3. all the best frens...
    piqa doakan dayana baik2 sahaja.. =D

    ReplyDelete

Take some time and leave a comment, I greatly appreciate it.

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Dayana Zahari | Design by #KieraRashidDesign