Start dah dapat assignment!

Dayana Zahari | Friday, July 29, 2011 | 13Comments |
Assalamualaikum :) ,

This blog is updated bila ada masa and ada mood je,
Baru minggu pertama kelas bermula secara full, without MKM practices, essay homework and assignment dah dapat dah.

Siapa kata amek arts senang? Meh nak bantah sket, huhu. Yelah, masa lepas PMR dulu, siapa dapat straight A's je mesti lebih potensi nak masuk aliran sains tulen kan? Semua berebut nak Sains. Kalau tak semua pun, memang majoriti macam tu.

Tapikan, walaupun Dayana amek Economy, Maths, Accountancy and Physics, 2 Arts subject and 1 Science, sebab amek Physics tu je, sekarang ni dah dikategorikan under A-Level Science student. Haha, baru ingat nak dapat gelaran Arts student ;) - ngade2.
Dayana rasa, belajar Economy dengan Biology lebih kurang je susah dia. Yes, economy takde lab report, tapi terms dia, and the facts memang kena tau, kalau nak lagi hebat memang la kena updated dengan the world's economy. Bila masuk kelas, dengar ada yang hebat-hebat cakap pasal ekonomi dunia ni, mulalah rasa blur sebab kurang ilmu pengetahuan pasal isu semasa, haihh :P . Ni yang kena usaha lebih sikit ni, tapi takpe, like I have said to the Petronas officer interviewing me, there is always room for improvement.
-Tiba-tiba teringin nak jumpa balik officer tu nak cakap terima kasih sebab bagi peluang dapat scholarship ni :) .
Accounting pulak memang kena faham, and buat banyak practice, insyaAllah okay.
Physics dah dapat assignment dah pasal cathode-ray oscilloscope, we are given 2 weeks to complete it.
Maths, macam biasa lah, bila Add Maths masa sekolah menengah kita ni kurang kukuh, memang kena put in extra effort lah.
Inilah lumrah kehidupan, bila kita ni jenis yang susah sikit nak faham, kena lah lebih usaha, kalau kita dah faham, usaha lebih jugak, lagi lah baik betul tak?
Yang penting usaha rajin and tawakal !

13 comments:

  1. weee sama la blajar acc jugakk.betul kena buat byk latihan :)

    ReplyDelete
  2. chaiyok.. usaha jngan malas konfem ok..

    ReplyDelete
  3. goodluck dear ;) tkpelahh , ok ap . aq thu ko bole . aq pn tkot nih .

    ReplyDelete
  4. Selamat menyambut bulan ramadan..
    Selamat berpuasa.. :)

    ReplyDelete
  5. goodluck!..jangan give up..mula kena struggle skit..nanti lama2 biasa lah tu =)

    ReplyDelete
  6. yup... betul tuu..
    all the best dayana.....

    fiqa doakan dayana berjaya...
    jgn lupe doakan fiqa juga ea...hehehe =)

    fiqa rasa, sama jer susah nyer belaja fizik, kimia, bio dgn nak belaja kos yg dayana amik n kos yg fiqa amik..

    sesusah mne nak kene hafal bio pd zaman skola menengah dulu..
    sama jugak lah kene faham kan setiap formula & hadis @ hukum2 yg telah Allah tetap kan dlm al-Quran nyer.. =)

    semua itu penting.. so chaiyokkkkk3.. =)

    ReplyDelete
  7. hi dayana... sori lame tak dtg sini, anyway congrats... nk tanya ni,mana miszydian pegi?sblm ni tgk lame die tak update,ari ni sy dtg, blog die utk invited readers je,twitter lame tak reply,ape kes? one more thing, blog saya da tuka domain tau, bukan lagi kakicandid.com/blog,tapi alongxp.com... hehehe...bgtau je...

    ReplyDelete
  8. accounting besh! hehe. nk ckp tue je. ;D

    btw xde pe yg mustahil kalo rajen berusaha

    Jum hayati di sini (^o^)
    suatu kisah di ramadhan

    ReplyDelete
  9. salam , suka bace blog dayana . Alla the best in kolej ! :)

    ReplyDelete
  10. add math ? difficult gilee soalan die :(

    ReplyDelete

Take some time and leave a comment, I greatly appreciate it.

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Dayana Zahari | Design by #KieraRashidDesign