Dreamed of accounting :O

Dayana Zahari | Sunday, August 07, 2011 | 8Comments |
Assalamualaikum :),

Fasting month of Muslims, Ramadhan has come.
Menarik juga sambut Ramadhan bersama kawan-kawan kat KDU, walaupun bazaar Ramadhan sekali pun belum pergi lagi tahun ni, tapi Dayana, Atiyah, Asyiqin, Amalina and Alicia masak (thanks to Jack's induction cooker which we share among us living in Sterling Condo because sometimes what we wanna cook is not suitable on the hot plate).

Kami pergi berbuka kat Masjid Kelana Jaya, terasa perisian bulan Ramadhan penuh makna, lebih daripada sekadar membeli belah di bazaar Ramadhan, membazir pulak kalau tak habis makan. 
Tapi mana boleh kalau tak pergi bazaar, insyaAllah satu hari nanti Dayana ada jugak niat nak pergi. Budaya orang Malaysia memang ke bazaar kalau puasa, terasa macam pelengkap suasana pra-raya. Bazaar kan meriah dengan kuih-muih, makanan pelbagai jenis, air macam-macam warna. Kalau dekat UK nanti takde dah nak bazaarnye hehee.

I was doing financial accounting from last night till this early morning, I dozed off and dreamed of numbers and accounts, veryyy funny, haha, sampai masuk mimpi. 
I know it's only a few weeks being here, but then, looking at everyone else with basics, and being me without, I find it quite scary not learning as fast as they could. Of course it is a normal process I am going through,  everyone learns new things, so I have to work extra these early few weeks, because asalkan ada usaha ada ganjarannya kan? 

Well, I don't really write intellectual stuff, I write pretty much about what I feel and about what happens around me. 
So yeah :) , 
and, isn't it odd knowing other people know a little more about you than you yourself? 

8 comments:

  1. Lama tak dtang sini :O

    Selamat belajar di KDU ^^

    ReplyDelete
  2. belajar rajin rajin dayana! :)

    ReplyDelete
  3. selamat menjalani ibadah di bulan ramadhan, dik :)

    ReplyDelete
  4. salam ramadhan utk dayana.. =)

    dayana.. doakan piqa ea, ya-Allah igtkan amik account nie senang..
    rupe2nyer susah juga...

    ~kita sama laa.. belajar sesuatu yg baru skrg nie~

    ReplyDelete
  5. wa...syoknya pergi bazar...selama nad berpuasa..baru sekali nad pergi bazar..hehe..takot rambang mata..:)

    new entry :: Day 04 - A picture of yourself and a family member

    ReplyDelete
  6. but i love account =)

    S a l a m r a m a d h a n~
    Jum hayati di sini (^o^)
    jangan terseksa kerana CINTA

    ReplyDelete
  7. hee dayana , sampai termimpi dibuatnyee .

    ReplyDelete
  8. KDU dekat je ngn rumah sha... =)

    ReplyDelete

Take some time and leave a comment, I greatly appreciate it.

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Dayana Zahari | Design by #KieraRashidDesign