The bigger picture

Dayana Zahari | Thursday, April 30, 2015 | 0Comments |
Musim exam ni, memang selalu kena ingatkan diri about life's bigger picture. Yelah kan, bangun pagi hadap buku, sebelum tidur hadap buku, macam takde benda lain je dalam dunia ni - applicable for some, and not for others. 
Stress jugak kan, kalau kita focus sangat pada satu benda.
Maybe sebab tu Allah suruh kita jadi the ummatan wasatan - nak keyboard Arab please.

Bila rasa macam kena timbun dalam buku, buka Quran, penenang hati terbaik is always Allah's words, nampak banyak ayat pasal hari akhirat. I believe in Quran's power of showing you want it wants to show you. Selama ni kalau perasan, mesti macam, "Allah nak tunjuk something ni" daripada keterbukaan page atau specific ayat tu.
Banyaknyaaa pasal the afterlife. Kenapa saya rasa swollen dengan exam ni je? Tak patut kan.
Makanya, memang kena ingat balik, kenapa saya ada dekat sini, apa saya nak buat yang boleh bawak saya jumpa Dia dengan jiwa yang tenang. Fail sangat kalau stress teruk-teruk macam all your life is about one specific worldly thing. Makanya kalau rasa macam apa yang kita study tu worldly sangat (interest ie. riba', hedging, unethical practices etc. - nak take advantage on orang je), kena la selaluuuu niat balik kenapa kita buat benda ni.

Nah hadiah, video ni best.
I don't own it.

No comments:

Post a Comment

Take some time and leave a comment, I greatly appreciate it.

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Dayana Zahari | Design by #KieraRashidDesign