Second year completed.

Dayana Zahari | Tuesday, July 07, 2015 | 4Comments |
Alhamdulillah.
Lagi beberapa bulan dah nak jadi a finalist. Pelajar tahun akhir.
Kejapnya, dulu nampak kakak-kakak macam besar je bila dah final year. Alih-alih bulan October ni dah nak final year. Betul lah, kematangan perlu dibina, kalau kita tunggu, ia tak akan datang dengan sendiri pun. Tapi, kematangan in what context pun penting. Kita nak matang yang boleh bawak pergi jauh. Jauh, sampai boleh cross this bridge. Bridge apa?
Dunia. Dunia as a bridge to the akhirah.

Sekarang kena kemas fail dan nota tahun dua.
Sayang tak dapat simpan semua sebab bila pindah tak dapat nak angkut banyak-banyak pun.
Semoga ilmu semua tu melekat di dalam dada dan benak fikiran.

Rumah pun nak kena kemas, tahun depan nak duduk tempat lain.
Tiap tahun pindah, tiap tahun pengalaman baru. Alhamdulillah.
Memang banyak Allah nak ajar kena hantar dekat UK ni.
Dulu datang dengan ibu abah jadi budak sekolah rendah, sekolah menengah.
Lepas tu datang single, jadi pelajar universiti. Datang lagi sekali jadi pelajar universiti yang dah ada suami. Tanggungjawab makin bertambah. Hidup memang makin perlukan kematangan.

Matanglah.

Dan bersabarlah menuntut kematangan.

4 comments:

  1. wah.. congratulation... All the best for will coming wish n hopes... :)

    ReplyDelete
  2. takpe, bersusah dahulu bersenang kemudian..InshaAllah akan ada kemanisannya :) All the best Dayana :)

    ReplyDelete
  3. Dayannnn ko btul2 buat aq rndu nk blogging blek wuwuwuwu

    ReplyDelete

Take some time and leave a comment, I greatly appreciate it.

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Dayana Zahari | Design by #KieraRashidDesign