Segmen Jom Buka Quran by Dayana

Dayana Zahari | Thursday, July 02, 2015 | 5Comments |
Tergerak hati untuk buat segmen ni dalam bulan Ramadhan. Ramadhan kan Allah kata bulan al-Quran (2:185). Tadi baru dengar Ustaz Nouman Ali Khan kata umat Islam makin jauh dengan Quran. Hakikatnya kadang-kadang kita baca tanpa menghayati. Kita baca, tapi apa sebenar mesej buku ni?


Jadi, saya nak jemput semua yang baca blog/post ni, untuk join segmen simple ni.

Simple je,
1. Copy, paste banner and link kepada entri ni.


2. Pilih satu (lebih pun boleh kalau nak) ayat daripada al-Quran, sertakan terjemahan.
3. Cerita kenapa ni ayat pilihan anda - tak kisah panjang atau pendek, nak berkongsi kisah pun boleh, nak bagi nasihat dekat saya dan kawan-kawan lain pun boleh.
4. Hantar link entri anda di ruangan komen di bawah.

Semua peserta akan dimasukkan dalam blog list saya inshaAllah, sejurus selepas (directly after) entri di'submit', segmen dibuka sepanjang Ramadhan, tarikh tutup 17 Julai 2015. 

Semoga dengan memilih satu ayat ni kita sama-sama lebih dekat dengan al-Quran, dan dapat tadabbur ayat Allah (make reflections from it). Buat mereka yang jauh dengan al-Quran, Ramadhan ialah masa yang terbaik untuk makin dekat dengan al-Quran, dengan Allah, sebab syaitan kena kurung kan, jadi sekarang ni kita lawan dengan diri kita sendiri. Buat yang dah dekat, segmen ni sebagai medan perkongsian pengalaman of your relationship with the Quran.

Terima kasih sudi join. May Allah put barakah in everything that you do.

5 comments:

  1. Assalamualaikum dan salam Ramadhan.. saya join..

    http://ainulaqma.blogspot.com/2015/07/segmen-jom-buka-quran-by-dayana.html

    ReplyDelete
  2. bagus ada sgmen mcm ni.. pengisian dan ilmu..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah...bagusnya awk buat segmen cmnie...nnti ad mase nk join jugk la..insyAllah

    ReplyDelete
  4. Here's actually a good one from me :P
    http://zealousmusafir.blogspot.co.uk/2015/07/playing-with-probabilities.html

    Although, I'm not sure if I want to continue putting Quranic verses in my posts or just incorporate it into what I want to say. Mohon pendapat.hehe

    ReplyDelete
  5. Last day, tapi nak join juga...

    http://www.fydanoh.com/2015/07/segmen-jom-buka-al-quran-by-dayana.html

    ReplyDelete

Take some time and leave a comment, I greatly appreciate it.

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Dayana Zahari | Design by #KieraRashidDesign