Personaliti Kucing

Dayana Zahari | Tuesday, August 18, 2015 | 4Comments |

Ini kucing saya, nama dia Moji.
Moji kucing Persian.

With the few cats that I have had before, I can say Moji is one of those cats that only makes a noise when she really needs to. Tak tahu is it Persians or memang moji je yang memang senyap macam ni.
Sebelum ni kalau bela domestic cats selalu juga dengar bunyi. Moji payah, dia buat bunyi bila nak keluar daripada bilik - nak suruh tolong buka pintu, or bila dia nak lari daripada orang nak angkat dia.
Moji tak suka kena angkat, panas agaknya bulu tebal.
Moji memang suka tidur, yang ni memang trait of Persian cats.

Sebenarnya, saya sangat amazed dengan ciptaan Allah yang bergelar haiwan, sebab diorang pun Allah cipta ada personaliti tersendiri. Kalau pengembala unta pun akan cakap untanya lain semuanya. Mengembala unta dan kambing especially, melatih kita untuk deal dengan karenah manusia sebenarnya. Movie series bertajuk 'Omar Series' ajar saya benda ni.

Manusia yang terlampau ramai pun dah lain-lain, haiwan pun Allah cipta unik setiap seekor walaupun nampak sama dimata kasar kita. Amazing kan!

Subhanallah :)

4 comments:

  1. kucing diberi kelebihan manja.. yg garang tu sbnrnya terjadi kerana pengalaman mereka..

    ReplyDelete
  2. i like kucings. come read my blog.

    ReplyDelete

Take some time and leave a comment, I greatly appreciate it.

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Dayana Zahari | Design by #KieraRashidDesign