Hardship comes when He loves you

Dayana Zahari | Tuesday, November 03, 2015 | 1Comments |
Betul lah, kesusahan tu datang bila kita dah manifest yang kita nak buat something untuk Allah.
Well, kesusahan tu datang untuk uji kita pun.
To make us steadfast.
Nak tapis, siapa yang betul-betul beriman.

Hakikatnya, kesusahan tu juga yang bawa kita lebih dekat kepada Dia.
Sebab bila manusia bahagia sepenuhnya, maka ia lupa, takde apa perlu nak minta tolong kan?
Tapi bila susah, ada alasan untuk kita bangun tahajjud, minta tolong, menangis dalam sujud.
Kesusahan ni tanda Dia sayang kita. Peluang untuk kembali dekat denganNya.

Life is full of colours and emotions, maka betul lah, pursuit of happiness tu pursuit yang paling rendah sekali kalau ikut Ustaz Nouman.
Kejarlah pursuit of impact and truth tu.

1 comment:

  1. betul... tak kan senang2 DIA nak beri syurga tanpa melalui kepayahan kan?

    ReplyDelete

Take some time and leave a comment, I greatly appreciate it.

 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to Dayana Zahari | Design by #KieraRashidDesign